Alkalmazástechnikai útmutató

1. lépés

Győződjön meg róla, hogy a falfelület tiszta. Jelöljük ki a felburkolni kívánt falat a panelek méretének megfelelően.

2. lépés

Készítse elő a képen látható eszközt és anyagot (kinyomópisztoly, oldószermentes kontaktragasztó). Kenjen ragasztót a panel hátuljának széleire és közepére.

3. lépés

A felburkolást kezdje legfelülről, majd innen folytassa a szomszédos panelek felhelyezésével. Felrakás után nyomja a paneleket körülbelül 15 másodpercig – a ragasztó típusának függvénye -, hogy biztosan ne legyen hézag közte. Szükség esetén, ha a panelek nem férnek ki egészben, késsel vágja őket méretre.

A panelek vágása

Mérje le és rajzolja a vágási vonalakat egyenként a darabokra.

Vágja egyszerűen tapétavágókéssel vagy bármilyen éles késsel a vonalzó mentén.

Vágás után.

Tippek & tanácsok

  • A panelek felrakását bárhonnan kezdheti, de célszerű alulról vagy felülről elkezdeni. Továbbá a felrakással haladhat középről a szélek irányába, de egyik széltől is indulhat a másik felé.
  • Amennyiben konnektor vagy kapcsoló található a falon, mérje rá a méretét a panelre, majd vágja ki. Helyezze a belső dobozt a kivágott lyukba, majd felhelyezés után tegye rá a külső borítását.
  • Abban az esetben, ha a panelt nyomás éri a memória habnak köszönhetően visszaáll az eredeti formájára. A visszaállás folyamata ugyan annyi időt vesz igénybe, mint ameddig nyomás alatt volt a termék. Például, ha 5 percig volt nyomás alatt, akkor 5 perc szükséges hozzá, hogy visszaálljon az eredeti formájára.
  • A meszelt falat fessük le egy sor latex festékkel.
  • A panelek hátulján nyilak jelzik az ajánlott felrakási irányt.
  • A panelek felhelyezésekor érdemes cérnakesztyűben dolgozni a termék védelme érdekében.