Skandináv életérzés a MOPA dekorpanelekkel

Annak köszönhetően, hogy rengeteg formában, színben és felülettel érhetők el a dekorpanelek, a legtöbb stílusban eredményesen megállják a helyüket. Ezek az egyedi, karakteres darabok még egy olyan visszafogott, lágy stílusban is tudnak érvényesülni, mint például a skandináv. A nagy népszerűségnek örvendő lakberendezési stílus egyszerűségével és természetességével ragadja magával az embert, de nézzük, mi is jellemző rá igazán.

Mivel az északi országokban kevesebb a nappali fény, ezért jellemzően az átlagnál nagyobb ablak-, és üvegfelületek kerülnek a házakra, annak érdekében, hogy minél több természetes fény jusson be az otthonokba, akadályok nélkül. Ezek az ablakok nem csak a fény könnyed bejutását szolgálják, de a teret is tágítják. A tér szellősségét elősegíti a színhasználat is. A falakat leginkább fehérre festik, melyek kiváló háttérként szolgálnak a bútoroknak. A berendezési tárgyak világos színűek és kedvelt a natúr fa használata. Nem is csoda, hiszen az egész stílus a természettel való egyensúlyra és harmóniára törekszik, emellett kényelmes és otthonos szeretne lenni. A fehér mellett kedvelt a tört színek használata. Kiegészítők terén is igyekeznek természetes anyagokat használni, fát, kerámiát, üveget, különböző textileket, melyek még tovább fokozzák a harmóniát és az otthonosságot. Ha ez még nem lenne elég, a meleg fények használatával, gyertyákkal meghitt hangulatot lehet létrehozni. Elengedhetetlen kelléke a skandináv lakásoknak a kandalló, mely nem csak esztétikus, de funkciót is szolgál, a mellé helyezett farakás pedig ugyancsak otthonos hangulatot teremt.

Az alábbi kép tökéletesen szemlélteti, miként fér meg a MOPA dekorpanel a skandináv stílusban. Látható a nagy ablak, a fehérre festett falak, a natúr fa és fehér bútorok, a belecsempészett hangulatvilágítás. A dekorpanelek „Textil” és „Szövet” anyagai kiváló választások skandináv terekbe, a krém, törtfehér, grézs és bézs színekről nem is beszélve. Bátran használjunk modern elemeket a természetesség mellett, így lesz igazán karakteres a végeredmény!